9 Eylül 2014 Salı

KONSERVE HAFTASI

MERHABALAR
İKİ HAFTA SONU PAZAR GÜNÜMÜ EŞİMLE BİRLİKTE BU İŞE AYIRDIK. SAĞOLSUN ÇOK YARDIM ETTİ.

İLK PAZAR 35 KG DOMATES +6 KG BİBER+ 8 KG PATLICAN
İKİNCİ PAZAR İSE 14 KG KIRMIZI BİBER+ 4 KG YEŞİL BİBER VE 4 KG PATLICAN.

DOMATESLER KAYNAR SUDA 2 DAKİKA HAŞLANIP SOĞUK SUDA SOYULDU DOĞRANDI POŞETLENDİ VE DERİN DONDURUCUYA KOYULDU.

PATLICANLARIN UZUN İNCELERİ ÜÇERLİ GRUPLAR HALİNDE 8 POŞET OLACAK ŞEKİLDE FIRINDA YAĞLANIP BİRAZ PİŞİRİLDİ VE POŞETLENDİ DOĞRU DERİN DONDURUCUYA.
KALAN PATLICANLAR PİJAMALI SOYULDU DOĞRANDI VE AYNI ŞEKİLDE İŞLEM GÖREN BİBERLERLE BİRLİKTE BİRAZCIK KAVRULUP POŞETLENDİ. POŞETLER DAHA ÇOK PATLICAN OLARAK AYARLANDI.

SON OLARAK BİBERLER İLE TEK TEK FIRINLANDI KBUKARI SOYULDU SARMISAKLA ŞİŞELENDİ. EN YORUCU KISMIDA BUYDU

EE  GERİYE SADECE YEŞİL FASÜLYA KALDI.
SAĞOLSUN ANNEMDE MEMLEKETİM OLAN ADIYAMANDAN  BAHÇE DOMATES VE BİBERİNDEN KONSERVELER, DOLMALIK KURUTMALAR VE TAZE BİBER DOMATESLERİ GÖNDERMİŞ. EN ÖNEMLİSİ DE EV YAPIMI BİBER SALÇAM GELDİ.
BİR KAÇ FOTO PAYLAŞAYIM.

NE DİYELİM ALLAH AĞIZ TADI İLE YEMEYİ NASİP ETSİN HERKESE





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder